31 maj 2024

Uppsamlade frågor

 

Eftersom jag inte kan svara på kommentarerna gör jag som jag gjorde för något halvår sen: svarar här i stället. Jag välkomnar frågorna, men ber om ursäkt för att svaren dröjer.

 

Nina, som undrar var Elin Kvicklunds diktsamling går att köpa. Som jag förstått det går det att hitta den på Edition Tegnérs hemsida (facebook? vet inte, har inte f-book själv). Annars: pröva Rönnells eller Söderbokhandeln i Stockholm.

 

Mats B-P, som undrar varför popgudinnor dyrkas på kultursidor – jag har inget bra svar, men ville bara bidra med mitt perspektiv på en artist (Taylor Swift) som mestadels bara avhandlas utifrån kvantitativa begrepp eller skvallervärde. Generellt har nog popgudinnor tidigare inte alls dyrkats, utan rutinmässigt sågats, i synnerhet liverecensioner har varit snåla. Men som sagt, här saknar jag svar.

 

Unknown, som beklagade att Lennart Fricks bok Minnesluckor saknas i boklådor och på bibliotek. Om du har tur får den här boken stöd från kulturrådet, och då hamnar den i alla kommunala biblioteks hyllor.

 

Mats B-P, som kommenterade att Aris Fioretos översatte den nyligen avlidne Paul Austers Att uppfinna ensamheten. En favoritbok. Också min favorit ur Austers lite ojämna produktion. Och vidare, Georges Perecs inblandning i gruppen Oulipo kunde jag gott ha nämnt i min negativa recension av Kondottiären.

 

Mikael Skogsmo, som skrev om Nyverklighetsmanifestet, som jag recenserade i april. Jag är bara glad åt att få ha tagit del av denna märkliga bok.

 

Marianne Johansson, som påpekade min felstavning av Lars Trägårdh. Tack. Namn är en blind fläck. Ansikten en annan. Personligheter också.

 

Fucked Up Forlag, som bara skrev ”hurra!” som kommentar till en av mina texter om tidskrifter. Jag instämmer: hurra!

 

Mats B-P, som skrev ”lyriktolkning är en konstform”, som kommentar till en översatt diktsamling av John Mateer. Ja, detta visas bland annat i de många olika versionerna av Emily Dickinson, som jag avser att skriva mer om inom kort.

 

Mats B-P, som föreslår Anne-Marie Berglunds Luftberusningen som titel i N/L:s serie Poesibiblioteket. Det är bara en tidsfråga, gissar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar