att ta språnget in i mörkret och tugga i sig skuggorna

We begin to live when we have conceived life as tragedy

12 aug. 2011

Det räcker för oss

Olle Ljungström, världens räddaste man, fyller 50 år i dag. Det borde man fira, kan tyckas, men vad fan, Olle Ljungström borde firas jämt, denna rara pärla i svensk musikhistoria. Han fick det så kallade Cornelis-priset i veckan, vilket han kommenterade på sitt egna sätt, att Cornelis är sån musik som ens föräldrar lyssnade på. Det lär komma en bok om hans liv i höst, men förlaget har flyttat fram datum en månad eller så, vilket är oroväckande, men när det gäller herr Ljungström får man öva sig i tålamod. Det tog Reeperbahn 24 år att återförenas, och jag tog de här korten när de spelade i Linköping, på en som vanligt makalöst bra spelning, 6 augusti förra året. Gud, uppfinn nåt nytt? Som gör det lätt att hålla ut? Nä, nöj dig med Olle Ljungström, säger jag bara. Han är både Graal och Bermudatriangel.

3 kommentarer:

 1. Hej...!
  Olle är bäst ingen protest. Har precis startat en ny blogg härom dagen och länkar så klart till dig.... Inspireras mycket av din blogg och dina åsikter och tankar!
  Titta gärna in till mig på:
  http://sigynssanger.blogspot.com/

  Tjo!

  SvaraRadera
 2. Hej och tack, ja, visst, Olle är så unik som man kan bli utan att det blir krystat och löjligt ...

  SvaraRadera
 3. Visa mig ungdomens källa. Ty jag vill drunkna däri. Låt den aldrig få sina och torka till melankoli

  Saxat ur DN: "Och man vill inte bli den där patetiske gubben som raggar 23-åringar. Och så är man det ändå ...jag skulle vilja ha kärnvapen bakom ögat som utlöses av för mycket gubberi.
  Risk för explosion finns det möjligen; hans flickvän är 23 och han medger att han ringde hennes föräldrar för att förklara att han inte var ond."

  Saxat ur aftonbladet:"I veckor har det spekulerats kring Ernst Billgren,­ 53, och den för allmänheten okända kvinna som synts vid hans sida i sommar – och nu bekräftar konstnären att juridikstudenten­ Julia Hellberg, 28, är hans nya kärlek."

  SvaraRadera