Hon skämdes för sanningen. Lögnen var så mycket anständigare.

We begin to live when we have conceived life as tragedy

1 maj 2011

You Will. You? Will. You? Will. You? Will.


Fredagens stora kungliga engelska bröllop passerade givetvis inte obemärkt i Sverige. Ingen måtta på alla hyllningar. Vilka snygga kläder! Och tänk: de sa "I will"! Och tänk: de kysste varandra! I Salon läser jag en sur kommentar från tv-kritikern Matt Zoller Seitz, som frågar sig: "Är detta vad vi verkligen, verkligen, verkligen, verkligen, verkligen bryr oss om?" Uppenbarligen! Och förresten: experten Ebba von Sydow klagar på Beatrice Fergusons hatt, som väl ändå var det enda roliga på hela dagen? Har inte den här experten, EvS, koll på att Beatrice alltid väljer komiska hattar, liksom att det är en tradition i det engelska kungahuset, till skillnad från de tråkiga svenska prinsessorna, där ingen av de två haft en rolig hatt på sig i hela sitt liv. Så tråkiga! Och experten har inte ett gott ord att säga om Beatrices matchande Cornelia James-handskar eller de snygga Jimmy Choo-skorna. (De nedre bilderna är tagna vid tidigare tillfällen.)

6 kommentarer:

 1. Värsta kollen asså! Snygga hattar! Notstället på översta bilden också snyggt!

  SvaraRadera
 2. Känns inte som att prins Andrews döttrars hattar hörde hemma på ett kungligt bröllop, och jag är ingen rojalist. Mer på en Lady Gaga-konsert...

  Den bästa låten någonsin om Wills mamma är Prefab Sprouts "Diana". Inspelad 1985, släppt 1989 - i efterhand är det omöjligt att inte se den som profetisk i sin klarsyn. Den praktiskt taget förutsäger det äktenskapliga skeppsbrottet, ser rakt igenom idyllen och formulerar också snyggt väzelverkan mellan Diana och mediernas, och vårt, behov av ikoner. Finns inte på Youtube eller så men här är texten: http://www.lyricsdepot.com/prefab-sprout/diana.html. Äh, köp hela skivan - "Protest Songs" är fantastisk rakt igenom.

  SvaraRadera
 3. Äsch, bröllop eller inte, jag tycker det är bra att någon ändå gör något oväntat. Mod(e)!
  Prefab Sprout, tja ... Det här då?
  http://www.dianamystery.com/

  SvaraRadera
 4. Nu förstår jag varför Morrissey kallade sitt andra soloalbum "Kill Uncle". Diana och Dodi skulle komma att förbereda någon slags palatskupp och "uncle" är givetvis prins Philip. :D (men hovet hann före!)

  SvaraRadera
 5. Ja, hela Dianas öde förutsägs ju i Ms texter ...

  SvaraRadera
 6. Jag är lite sen.. spelade faktiskt in detta och ser i efterhand - ungefär 15 minuter per dag. Jag är fortfarande i rundturen efter vigseln 15 km/ timme så här en knapp vecka efter..
  Minns fortfarande kungen och Silvias bröllop som igår, likaså Charles och Dianas.. lusläste Svensk Damtidning från ca 1978 - inte längre. Philippe Junot! Grace of Monaco Ulf Björlin Ann Zacharias. Blekta fotografier, hattar ärtgrönt persika.

  SvaraRadera