Hon skämdes för sanningen. Lögnen var så mycket anständigare.

We begin to live when we have conceived life as tragedy

11 maj 2011

Den svåra början, och den ännu svårare fortsättningen - - -

[Det är idag fem år sedan jag skrev följande första inlägg på bloggen bernur. Inte var det meningen att det skulle bli så här! Förlåt.]

aforitscher


K. — Hur kan det vara en stig där ingen gått förut?
k. — Var bor du?
K. — Under trätobron.
k. — Var ligger den?
K. — Jönköping.
k. — Vem är det?
K. — Det förflutnas kjol.

*

Kafkas benådade överskott ­— är det vad som härjar i mig?

*

Han gör tomheten tommare. Så återstår frågan: vem?

*

När mörkret är fullbordat, då öppnar författaren sina ögon; den riktiga författaren, som bor i sömnlösheten. — — — Mörkrets ortografi — — — — Varde mörker. — — — … Miltons mörker … — — — Mörkret är en välsignelse för de som inte blivit välsignade. (”Life remains a blessing even though you cannot bless.”) — — —

*

Lies that are spread
Above your head
By the people
Who wish you dead.

*
Subjekt: objektet, vars handling består i är dömt att betrakta sig själv. Objektet talar: subjekt, avgör själv om du ska lyssna. Det heter ’lyssna’, när det borde heta att ’bli lyssnad’. Det har inte med lydnad att göra. Inte olydnad heller. En högre grad av — äsch.

*

OKASTADE TEXTER. — — — le corps morcelé — — — DE INSTÄNGDA TEXTERNA.

*

K. — Varför är natten så olycklig?
k. — Och så vacker?

8 kommentarer:

  1. LKE - Varför skriver Bernur i fem års tid
    provocerande och inspirerande?
    lke - Och så vackert?

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja, varför, varför - språkets mest magiska ord - - -

    SvaraRadera
  3. Ett annat ord som förekommer lite oftare hos dig än som vore förenligt med den goda smaken (tack för det) är det lilla otåliga ordet "äsch!", med och utan utropstecken efter sig, oftast utan, tror jag. Jag kom just på ordets etymologi, om du ursäktar: det är det äschande ljud som uppkommer då hammarn slinter mot ässjan...

    Det jag menar är ett allvarligt menat Grattis på Förödelsedan! Fem år är fem år! Fem vackra år! Fast jag kom insläntrande mot slutet. Jag har en dotter som är nästan jämngammal, sånär som på några veckor. "Det var inte meningen att det skulle bli så här underbart", brukar hon påminna sig. Tack!

    Vem sa: "Life remains a blessing, even though you cannot bless"? Det är en bra sammanfattning av en viss sorts livskänsla. Men vems?

    Salaam med liljor!

    SvaraRadera
  4. Det är väl Auden, som jag läste intensivt för länge sedan, som har sagt "Life remains a blessing ..." - tack, för dessa - äsch - - -

    SvaraRadera
  5. Auden remains a blessing, even though you don´t read him a lot. About blessing they were never wrong, the old masters. A higher kind of ash.

    SvaraRadera
  6. Och parenteserna (glöm inte parenteserna).. Jag vet inte när jag fångades första gången. Gör sporadiska nedslag. Gläder mig åt Bernurs (och Drömstörnings) språkterapi.

    SvaraRadera
  7. Och parenteserna (glöm inte parenteserna).. Jag vet inte när jag fångades första gången. Gör sporadiska nedslag. Gläder mig åt Bernurs (och Drömstörnings) språkterapi.



    Upplagd av Murcia Bell för Bernur den 12 maj 2011 08:52

    SvaraRadera