Hon skämdes för sanningen. Lögnen var så mycket anständigare.

We begin to live when we have conceived life as tragedy

12 dec. 2013

12. Anna Odells Återträffen


Anna Odells film Återträffen hör till de upplevelser som är svåra att återge: en erfarenhet som inte tillåter språkliga intrång. Det är som att förklara hur det ”är” att se en film av Kubrick eller von Trier. Filmen blir också bättre ju mindre insatt du är i hur hon har arbetat med den verkliga bakgrunden. Det är en viktig påminnelse om att varje konstart då och då behöver förnyas – för att väcka slentrian, visa att det finns oupptäckta sätt att berätta en historia. Då blir Återträffen också något annat än ”en bra film”; du vet bara att den är nödvändig.

3 kommentarer:

 1. Hej, jag kollade lite på din blogg och undrar om du är intresserad av att recensera min bok - Ambassadören? Jag har redan fått en del feed-back från läsare och två vanliga kommentarer är, ”Jag gillar inte science fiction men den här var verkligen bra!” och ”Det är inga små ämnen som avhandlas!” Visserligen finns det några typiska scifi-attribut i boken men fokus ligger på en helt annan och mer existentiell fråga: Har människan en moralisk rätt att leva på Jorden med tanke på rovdriften av naturresurser och oförmågan att hålla fred. Gå gärna in på hemsidan och läs vad andra tyckt. Där finns också mer information om boken. http://www.amby.se/sagtom/sagtom.htm Ambassadören finns tillgänglig både som e-bok och pappersbok. Hör gärna av dig/Med vänlig hälsning Björn

  SvaraRadera
 2. Deutsche Bloggleser12 december 2013 kl. 10:14

  Können sie bitte sagen was ruta 24 ist? Danke, ich bin ein deutsche bloggleser, ob sie sagen das in deutsch versteht niemand, und dann weiss nur ich und das recht. Wir können zusammen diese geheimnisse haben, ok?

  SvaraRadera
 3. mandelkakan.blogspot.se12 december 2013 kl. 18:37

  Återträffen är så suveränt enkelt gjord. Det finns ingenting att tolka, bara att reflektera kring. Som att hålla en diamant i handen.

  SvaraRadera