Hon skämdes för sanningen. Lögnen var så mycket anständigare.

We begin to live when we have conceived life as tragedy

29 juli 2011

Han som klev ner i en lavin

En ganska ovanlig version av Leonard Cohens "Avalanche", av Boys Noize och Erol Alkan, som tar hjälp av Jarvis Cocker, som läser texten i stället för att sjunga den, vilket skapar en ganska sällsam effekt. Det har gjorts tidigare versioner av just "Avalanche", bland annat av Cockers kompis Nick Cave, en version som nog är bättre än den här. Förra veckan blev Cocker förresten hedersdoktor vid University of the Arts i London, och sa bland annat följande: “For years after I left college, to the untrained eye, you could say ‘that guy’s a loser’, because for ages I didn’t make any money at all. But for me personally, I would say that I wouldn’t have achieved whatever it is that I’ve done without the British art school system.”

(Bilden: ser det här ut som en hedersdoktor - - - )

3 kommentarer:

 1. Hedersdoktor? Han ser mer ut som en predikant i någon skum sekt.

  Vänliga hälsningar
  Russell Senior

  SvaraRadera
 2. Ja, han har chanserat en del sedan han i början av 90-talet blev utsedd som Englands sexigaste man, den förste i glasögon. Men det är svårt att se snygg ut i skägg, och i ett grått skägg är det väl fan omöjligt, om man inte är Ulf Lundell.

  SvaraRadera
 3. Jultomten och Jesus är två karlar jag inte skulle vilja se utan skägg. Inte heller Cornelis Vreeswijk. Eller Lars Gustafsson, som genast såg mycket gemytligare ut och framför allt började skriva mycket bättre böcker sen han lät skägget växa. Men skägg på gamla britpopare! Det är verkligen inte god smak.

  Russell

  SvaraRadera