Hon skämdes för sanningen. Lögnen var så mycket anständigare.

We begin to live when we have conceived life as tragedy

20 feb. 2012

Musiken som vrider upp fågeln

Här har jag gjort ett soundtrack till Murakamis roman Fågeln som vrider upp världen, som man kan lyssna på medan man läser romanen, eller - ja, kokar spaghetti, kanske. Eller dricker öl: i sann method interpretation-anda försökte jag dricka öl i samma takt som Toru, något som inte kan rekommenderas. Åh, denna möda, denna ansträngning ... Det här är allt i musikväg som nämns i romanen, med ett undantag. Jag vet inte vad jag ska kalla det, kanske "god smak", men en artist kan jag inte bara ha med på listan. Så jag plockade bort ... ja, gissa det du!

4 kommentarer:

 1. JÄÄÄÄÄÄVVLAAA Spott(!)ify! Är inte tillgänglig i tyskland! Åh, jag blir så arg varje gang du ska länka dit. kan inte heller lysnna dina favoriter. sa jävla piss asså!

  SvaraRadera
 2. Trist! Finns ju alternativ, visserligen, men jag har glömt vad de heter ...

  SvaraRadera
 3. Nu har jag sett att du har läst en del av Murakami (åtminstone två, den här och 1q84), så jag måste fråga om du upplever, liksom jag, att han ... skriver "samma" bok om och om igen?

  SvaraRadera
 4. Nja, kanske att 1Q84 påminner om den här, men det känns mer medvetet (de utspelar sig samtidigt, typ). Han är bra på att etablera en atmosfär i början, sedan blir det lite svårare att få saker att hålla ihop - men i det avseendet är han inte värre än Kafka ...

  SvaraRadera